Skip to content

13,90 

Vola Vole – Cococciola Terre Di Chieti

Marjad

Cococciola (85%) ja muud kohalikud lubatud marjad. Cococciola on tõeliselt unikaalne ja raskesti leitav mari Abruzzost.

Marjad korjatakse käsitsi Septembri keskel. Vein on kääritatud pärmidega, mis on kogutud kohalikest mesitarudest, mis ümbritsevad orgaanilisi veiniaedasid.

Organoleptika

Õlgkollane värv, aroomis on tunda mandleid, pirni kui ka valgeid lilli. Tootjale omaselt mesine. Maitselt keskmisest kõrgemate hapetega, tsitruseline ja värske.

Sobivus

Suurepärane apratiiv, sobib hästi valgete mereandidega.

Sertifikaadid

Detailid

Aastakäik: 2022

Serveerimistemperatuur: 9-11 °C

Jääksuhkrusisaldus: 6,5 g/l

Alkoholisisaldus: 12,5 %

Pudeli suurus: 750 ml

Päritolu: Orsogna veinitehas, Abruzzo, Itaalia

Ainult 5 laos

Vola Vole veinide esiletoomiseks on mitmeid põhjuseid:

Mesilased – Kogu Vola Vole veiniseeria on pühendatud mesilaste kaitseks. Cantina Orsogna veinitehas on rakendanud orgaanilise põllumajanduse meetmeid juba 25 aastat. Tänaseks katavad orgaanilised põllud 80% kogu haritavast pinnast. Veinitehas usub seega, et mesilased on nendega kaitstud, eemal pestitsiididest ja herbitsiididest.

Pärm on valitud meetarudest, mis ümbritsevad veiniaedu – Kõik Vola Vole veinid on fermenteeritud hoolikalt valitud pärmidega, mis tulevad veiniaedu ümbritsevatest mesitarudest. Pudelilt leiad taime, millelt on kogutud pärm käesoleva veini fermenteerimiseks. Seetõttu ongi Vola Vole veinides tunda suurepärast mesist maitset.

Kinni pidamine Biodiversity Friend projektist – See on esimene rahvusvaheline sertifikaat bioloogilise mitmekesisuse säilitamiseks põllumajanduses, kasutades bioloogilisi näitajaid agrosüsteemide kvaliteedi hindamiseks.

Pudelitel pole kapsleid – Cantina Orsogna on tundlik keskkonda kahjustava reostuse ja plastide suhtes. Seetõttu pole ühelgi Vola Vole pudeli peal kapslit.

Vola Vole äpp

Vola Vole veinidele on loodud lõbus äpp, mille kaudu räägib pudelil olev mesilane loo veini tootmisest.