Skip to content

19,90 

Lunaria – Coste Di Moro Montepulciano D’Abruzzo Riserva, 2015

Marjad

Montepulciano (100%), kasvanud Abruzzo pergolas umbes 450m. kõrgusel merepinnast lubjarikastel nõlvadel. Viinamarjaistanduses kasvavad ka kõige kehvematel aastatel suurejoonelised marjad, millest voolitakse kõrgkavliteedilist veini. Marjad korjatakse põllult 20kg. mahutavates korvides, et marju mitte vigastada.

Vananemine

Pärast 15 päevast matserasiooni ja käärimist kohalikul pärmil (mida on tänapäevase tehnikaga pidevalt kontrollitud) järgneb malolaktiline fermentatsioon roostevabas mahutis. Kui malolaktiline käärimine on lõpule jõudnud, laagerdatakse seda vähemalt 18 kuud keskmise suurusega tammevaatides, osa väikestes 225-liitristes Prantsuse tammevaatides.

Organoleptika

Vein on hiilgav, rubiinpunase värvusega, kergete oranžide peegeldustega. Tal on, vürtsikas, kergelt puidune lõhn. Suus on soe, pehme, kergete ja magusate tanniinidega, kaua püsiv.

Sobivus

Sobib külmade eelroogadega, grillitud ja küpsetatud lihaga, grillitud punase kalaga, punase küpse lihaga.

Sertifikaadid

Detailid

Aastakäik: 2015

Serveerimistemperatuur: 12-14 °C

Jääksuhkrusisaldus: 9 g/l

Alkoholisisaldus: 14,5%

Pudeli suurus: 750 ml

Päritolu: Orsogna veinitehas, Abruzzo, Itaalia

Laos

Coste Di Moro on suurepärane näide sellest, kuidas mahepõllunduslikust veinitehasest käsitsi korjatud viinamarjad annavad hämmastava maitse. See 18 kuud tammevaatides laagerdunud vein on kindlasti maitsmist väärt.

Lunaria veinid on väljendus nende inimeste loomingust, kes elavad loodusega kooskõlas. Viinamarja põllud asuvad Majella rahvuspargi nõlvadel, Orsogna küla ja seda ümbritsevate külade vahel.

Demeter on rahvusvaheline keskkonnaühendus, mis tagab üle maailma taime- ja loomakasvatuse biodünaamilise kvaliteedi. Biodünaamiline põllumajandus keelab keemiliste toodete (herbitsiidid, antiparasiidid, väetised) kasutamise: sel põhjusel saab Demeteri märki anda ainult orgaaniliselt sertifitseeritud ettevõtetele. Lunaria viinamarja kasvatajad on alates 2005. aastast harinud biodünaamilistel põhimõtetel.